Noutăți

Clubul antreprenorilor onești - o nouă activitate de educare financiară destinață tinerilor antreprenori

Modul în care acționează un antreprenor în formare sau o persoană ce cochetează cu ideea antreprenorialului depinde foarte mult de exemplele de comportament pe care le are, dar și de înțelegerea riscurilor și oportunităților ce le generează luarea unor decizii de conformare fiscală și vamală.
 
Conformarea, în general, poate fi atât voluntară, cât și forțată. Și dacă conformarea voluntară implică acțiuni de înțelegere a modului în care un antreprenor ar trebui să își onoreze obligațiile fiscale, cea forțată implică aplicarea unor măsuri punitive pentru situația în care acest lucru nu este făcut.
Astfel, pentru formarea unei culturi antreprenoriale bazate pe principii de conformare, de onestitate și respect reciproc între mediul antreprenorial și organele responsabile de asigurarea conformării fiscale și vamale a contribuabililor, a fost conceptualizat Clubul antreprenorului onest.
Astfel, membrii comunității JCI, dar și alți tineri antreprenori interesați vor avea ocazia să interacționeze atât cu funcționari fiscali și vamali din cadrul instituțiilor specializate, pentru a înțelege mai bine modul cum funcționează sistemul fiscal și vamal, dar și să discute cu membrii AmCham Moldova, care au fost decorați în timp cu titluri de contribuabili onești (cei mai buni contribuabili, agenți economici autorizați etc) pentru a face un transfer de cunoștințe în ceea ce ține de cele mai bune practici antreprenoriale pentru a dezvolta o afacere onestă și prosperă.
 

Această activitate este  realizată în cadrul Campaniei naționale de educare financiară ”Bugetul public este bugetul tău”: https://www.facebook.com/Bugetul-public-este-bugetul-t%C4%83u-111684014306852