Noutăți

AmCham FINedu TaxPodcast

#FINEDUcation continuă cu o nouă activitate: 𝐀𝐦𝐂𝐡𝐚𝐦 𝐅𝐈𝐍𝐄𝐃𝐔 𝐓𝐚𝐱 𝐏𝐨𝐝𝐜𝐚𝐬𝐭

Acesta este primul podcast fiscal din Moldova, îngrijit de American Chamber of Commerce in Moldova și Asociația Obștească FINedu și are ca scop de a face informația cu caracter fiscal accesibilă unui public cât mai larg într-o manieră utilă și interesantă despre lucruri complicate din impozitare și domeniile apropiate acesteia: contabilitate, audit, legislația muncii și altele.

Publicul – țintă a podcastului sunt tinerii interesați de domeniul fiscal (studenți și tineri practicieni), precum și profesioniști cu experiență – membri ai comunității AmCham și nu numai – pentru care vor fi puse în discuție subiecte actuale la ordinea zilei, cu exemple din practica fiecăruia din noi.

Formatul podcastului presupune un 𝐞𝐩𝐢𝐬𝐨𝐝 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐚 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, difuzat cu regularitate 𝐨 𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐬𝐚̆𝐩𝐭𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐢, 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖:𝟎𝟎.

Moderatorii podcastului vor fi Veronica Sirețeanu Vragaleva, Iuri Cicibaba și Lilia Colin – coordonator și, respectivi co-președinți ai Comitetului Fiscal al AmCham Moldova.

În cadrul 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐩𝐢𝐬𝐨𝐝, 𝐃𝐄𝐒𝐏𝐑𝐄 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐑𝐈𝐈, se vor pune în discuție aspecte ce țin de baza juridică a relațiilor de salariu, despre diferențele dintre salariul brut și salariul net, despre reținerile salariale, dar și despre regimuri salariale specifice ce există în Republica Moldova din punct de vedere fiscal, făcând o retrospectivă națională, dar și punând în discuție și unele aspecte internaționale.
Scroll to Top