Noutăți

lansarea public finance club va avea loc în cadrul Global Money Week 2021 cu suportul FINEDU

PUBLIC FINANCE CLUB este o platformă de discuții formată în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova, deschisă studenților și profesorilor ASEM, dar și altor persoane interesate de caracterul aplicativ al finanțelor și are ca scop fundamentarea aplicativă a cunoștințelor teoretice din finanțe publice prin implicarea specialiștilor din rândul autorităților publice.

Lansarea Clubului va avea loc pe 23 martie, ora 15:00.

Primul subiect ce urmează a fi discutat este DECLARAȚIA PE VENIT: GHID PRACTIC PENTRU STUDENȚI. În cadrul ședinței Clubului studenții vor cunoaște mai multe despre:

  • tipurile de venituri potențiale obținute de studenți (burse, salarii, remitențe de la părinți, venituri donații sau moșteniri etc) și care din acestea sunt supuse declarării;
  • care sunt căile de declarare a veniturilor (fizică, cu utilizarea semnăturii electronice);
  • cum anume are loc procesul de declarare;
  • care sunt consecințele nedeclarării;
  • care sunt opțiunile de achitare și solicitare a sumelor impozitului achitat în plus;
  • ce alte servicii din multitudinea celor oferite pe platforma Serviciului Fiscal de Stat ar fi utile în procesul de declarare;
  • alte informații relevante înțelegerii procesului dat.

În calitate de invitată va fi CORINA PAVLIȘCIUC – șefă adjunctă a Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor, Serviciul Fiscal de Stat.

Evenimentul va avea loc online. Pentru a participa la eveniment, este nevoie să completați acest formular de înregistrare (https://forms.gle/zndL4WMqFZcXWmSy7). Persoanele ce vor completa formularul, vor primi link de acces la ședința Clubului cu o zi înainte de eveniment. Participarea este gratuită.

Mai multe detalii despre Club, puteți  consulta pe pagina Clubului (https://www.facebook.com/groups/142801994382062).

Activitatea este susținută de PriceWaterhouseCoopers Moldova (PwC Moldova) (https://www.pwc.com/md/en.html).

Evenimentul face parte din seria de acțiuni realizate în cadrul Global Money Week 2021 – o acțiune globală de creștere a nivelului de educare financiară în rândul tinerilor.

Scroll to Top