Noutăți

lansarea public finance talks va avea loc în cadrul Global Money Week 2021 cu suportul FINEDU

PUBLIC FINANCE TALKS reprezintă o serie de webinare, dedicate elevilor din toată țara, care are ca scop explicarea unor concepte fundamentale în ceea ce ține de finanțele publice.

Subiectul primului webinar este AFLĂ CUM SE ACUMULEAZĂ ȘI DISTRIBUIE FINANȚELE PUBLICE și va acoperi informații esențiale despre:

  • Ce sunt finanțele publice și ce reprezintă bugetul public;
  • cum se acumulează banii publici pe dimensiunea fiscală și vamală;
  • ce este un impozit, ce impozite sunt, Când apare necesitatea de achitare de impozite? Cum are loc achitarea impozitelor? De unde știe Guvernul că datorăm ceva la buget?
  • Cum se repartizează banii acumulați în buget? După ce criterii? Pe ce se cheltuie cei mai mulți bani în Republica Moldova?
  • cine și cum controlează modul în care se acumulează și distribuie banii publici.

În calitate de moderatori vor fi:

  • Silvia Cotun – Consultant principal, Direcția politici și sinteză bugetară, Ministerul Finanțelor;
  • Diana Grosu-Axenti – Director-adjunct al Oficiului de Gestionare a Proiectelor de Asistență Externă.

Webinarul va avea loc online, pe 24 martie, ora 15:00. Pentru a participa la eveniment, este nevoie să completați un formular de înregistrare, care poate fi accesat aici (https://forms.gle/rZc62B5UZsMkLvqK6). Participarea este gratuită.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni realizate în cadrul Global Money Week 2021 – o mișcare globală de creștere a nivelului de educare financiară în rândul tinerilor, în cadrul Campaniei naționale de educare financiară ”Bugetul public este bugetul tău”. Alte activități preconizate de a fi realizate în cadrul Global Money Week 2021 pot fi găsite aici: https://www.facebook.com/Bugetul-public-este-bugetul-t%C4%83u-111684014306852

Scroll to Top